Passione

J. Haydn
Simfonia N. 49 en Fa m. “La passione”
C. Nielsen
Suite núm. 1
P. I. Tchaikovsky
Serenata per a cordes en Do M.

Si ens agafem el mot “passió” podríem estar d’acord en que és una vivència que tenim molt intensa sobre algun fet, puntual o no, en que l’entrega personal és realment absoluta. Uns fets que ens són absolutament vivencials i a voltes és una part de la nostra vocació, en aquest cas la música.

I dins un fet com la música hi ha partitures que senzillament no et pots agafar de cap altre manera si no és amb una passió absoluta al tocar-les, una entrega personal immensa ja que les notes escrites en aquests fulls sols hi pots arribar d’aquesta manera: amb passió.

Aquesta és l’essència del programa que us presentem, tres partitures en que l’entrega de qui les toca i escolta ens condueix cap a aquest fet d’entrega absolutament passional.

La Simfonia núm. 49 de J. Haydn, coneguda com a “La Passione”, és una música inscrita dins del període de l’Sturm und Drang on l’art desperta “tempestes i passions” i allibera quasi a l’extrem tot el fons sentimental humà. Una obra que desborda la música del període clàssic on les tensions sonores ens porta cap a una obertura total dels sentiment.

Amb ella la Suite núm. 1 del danès C. Nielsen, una obra de joventut escrita als 22 anys i que dins d’un llenguatge que podríem dir a cavall entre el nacionalisme i el post-romanticisme ens mostra una entrega absoluta cap els sons i històries escandinaves.

I per acabar el programa una de les grans obres escrites per a orquestra de cordes. Un monument sonor ple de màgia, energia, entrega i, perquè no dir-ho, de música absoluta: la Serenata per a cordes en Do M. de P. I.Txaikovski.

Un programa on la música sols la podem agafar amb autèntica “Passione”