EL PROPER JULIOL DEL 2025 ARRIBARÀ A LA SETENA EDICIÓ

Està adreçat a alumnes que vulguin iniciar‐se o perfeccionar en la direcció d’orquestra i conduït per en Xavier Puig.
El format és intensiu i d’una setmana de durada (44 hores lectives). El curs és bianual.

VIè Curs de Direcció Orquestral

3 al 9 de juliol de 2023
Auditori Municipal de Terrassa

Xavier Puig · Direcció i professor
David Malet · Pianista-repertorista
OCT48 · Orquestra pilot

Aquest Curs de Direcció Orquestral és una iniciativa de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, que en serà l’orquestra pilot.

Aquest 2023 arriba a la sisena edició amb la voluntat clara d’oferir un espai a la formació de directors i professors de conjunts instrumentals basada en la pràctica del repertori d’orquestra de corda i en diàleg amb els membres de l’orquestra.

Està adreçat a alumnes que vulguin iniciar‐se o perfeccionar en la direcció d’orquestra i conduït per en Xavier Puig.

El format és intensiu i d’una setmana de durada (44 hores lectives).

Informació sobre el curs:
nivells, matèries, repertori, horaris, preus, inscripcions…

Xavier Puig

És director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, del Cor de Cambrae l’Auditori “Enric Granados” de Lleida, i director principal del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Orquestra de Girona.

Nascut el 1973 a Cervera (Lleida), on començà els seus estudis musicals amb el piano i el violí, per ampliar-los amb la composició al Conservatori Professional de Badalona. Paral·lelament s’inicià en la direcció coral amb Josep Prats, Johan Duijck, Laszlo Heltay, Jordi Casas i Pierre Cao, i posteriorment amplià la formació orquestral amb el mestre Salvador Mas a Barcelona i amb Leopold Hager a la Universitat de Viena.

Ha estat director assistent de la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España) i de l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). Ha estat director convidat per nombroses orquestres del país, amb una especial vinculació amb l’Orquestra Terrassa 48.
És professor d’orquestra i direcció a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i dirigeix el Curs de Direcció d’Orquestra de Terrassa des de 2017. Ha enregistrat obra d’autors catalans i diversos programes divulgatius per a TV3. Fou fundador i director artístic de les 6 primeres edicions del Festival de Pasqua de Cervera, dedicat a la música clàssica catalana..