Réquiem de Kim Arnesen

K. A. Arnesen
Réquiem
 
Coral de l’Escola Municipal de Música de Berga

Pocs gèneres musicals han sobreviscut al pas dels segles com la Missa de Rèquiem. Grans compositors li han dedicat un paper important en el seu repertori, i és un fet que aquestes obres encara tenen una immensa capacitat per emocionar-nos en ple segle XXI.

Un rèquiem o missa de difunts és la missa utilitzada per l’Església Catòlica Romana (i també per les Esglésies Catòliques Orientals) en els funerals o en els serveis litúrgics en record d’algun difunt. El terme “rèquiem” prové de la primera paraula del text, que comença amb “Requiem aeternam dona eis, Domine”, és a dir, “concedeix-los el descans etern, Senyor”. En el terreny musical un rèquiem també és la composició que utilitza aquest text per crear una obra de sensacions úniques i ha inspirat a un gran nombre de compositors com Mozart, Verdi, Dvorák, Fauré o Duruflé.

En aquesta ocasió us presentem un réquiem modern, el composat l’any 2014 pel noruec Kim André Arnesen, una de les sensacions actuals en el camp de la música coral que fa una incursió en les obres de gran format. Una oportunitat única de conèixer la música clàssica del segle XXI.