Projecte Beethoven: any 2020

Beethoven L.v
-Simfonia núm 1 (versió cordes)
Beethoven L.v
Concert per piano núm. 1
 
Daniel Ligorio, Piano

Encara no existeix cap barrera que li digui al geni: d’aquí no pots passar
L.v.Beethoven

Ludwig van Beethoven fou compositor, director, pianista i per sobre de tot músic. Un músic que visqué a cavall del XVIII i XIX amb tota la vivència social i cultural que això comporta. Musicalment avarca el final del classicisme i els inicis del romanticisme. Considerat l’últim gran representant de la primera escola vienesa, la seva música i evolució musical arribà a cotes que fins molts anys després de la seva mort altres músics no varen aconseguir arribar.

Aquest 2020 és l’any de celebració dels 250 anys del naixement del gran geni de Bonn, i també un any marcat per la gran incertesa sanitària arreu del planeta. Però això ens ha dut a recuperar un dels fets més normalitzats en la seva època: l’adaptació per a cordes d’obres importants del moment i originalment escrites per a formats instrumentals més grans. Un fet que permetia poder escoltar aquestes músiques a qualsevol espai i indret i amb formats instrumentals més fàcils d’aconseguir.

I com a mostra d’aquest fet, i per continuar amb aquest Projecte Beethoven iniciat l’any 2018, us presentem un programa amb el seu Concert per a piano núm 1, en la interpretació del lirisme únic de Daniel Ligorio, i la Simfonia núm 1, en una versió per a cordes apareguda sols tres anys després de la seva estrena a Viena el 2 d’abril del 1800.