Colors d’Europa

E. Grieg
Dues melodies nòrdiques op. 63
N. Skalkottas
Danses Gregues
I. Albéniz
Asturias i Granada
A. Dvorak
Danses Eslaves

Europa, el nom d’una princesa fenícia que segons la mitologia grega va ser raptada per Zeus, és el nom donat a un dels continents del nostre planeta Terra. Podríem dir que com a unitat geogràfica-històrica es va començar a gestar cap a l’Edat Mitjana rebent un fort impuls com a unitat política des de fa anys amb l’entrada de la idea de Comunitat Europea.

Com a qualsevol altre indret del planeta que ens acull està poblat per éssers humans, amb la seva cultura pròpia i diversa, en una constant evolució fruït del fluxe imparable dels éssers humans, i ple de maneres d’expressar que mostren unes tradicions i uns colors marcats per la història i geografia de cada indret; una riquesa de patrimoni cultural que mostra diferents maneres d’entendre i expressar.

És evident que tot això no hi cap en un concert, seria d’una durada enorme i de segur que sempre ens deixaríem quelcom d’important a mostrar, però en aquest programa us en presentem una petita mostra de músiques que emanen de diferents indrets europeus i que ens mostren una part dels seus colors sonors. Uns sons units a la seva tradició musical i diversitat cultural.

Un dels tresors de la humanitat rau en la riquesa i diversitat de la seva cultura