Alla Corda

F. I. Biber
La battaglia
J. A. Hasse
Simfonia op. 5 núm. 6 en sol m.
L. Boccherini
Música nocturna dels carrers de Madrid
W. A. Mozart
Divertiment en Fa Major KV 138
S. Tsintsadze
Miniatures del Caucas
J. Brahms
Danses Hongareses

L’orquestra de corda és una formació que permet gaudir d’una sonoritat subtil i plena de matisos i en el cas de l’Orquestra Terrassa 48 és a més, dirigida pel seu concertino, una situació ben diferent al director amb batuta al que estem acostumats. Això ens brinda la possibilitat de gaudir d’un treball cambrístic exhaustiu així com observar la interacció que s’estableix entre els músics. Una opció que fa créixer l’interès per la música clàssica i que converteix el concert en un esdeveniment singular, un menú degustació per a bons gourmets.

En aquest programa hem escollit obres que ens ajudaran a descobrir les possibilitats dels seus jocs sonors amb unes partitures de colors de corda d’un nivell sublim. Un concert que també és una mostra del gran viatge que ha realitzat la música instrumental des del Barroc fins als nostres dies.

Obre el concert un músic que s’està descobrint com un dels grans violinistes i compositors del període barroc: F.I.Biber amb la seva obra on escoltarem tots els sons possibles de tota una  attaglia amb trompetes, cavalls, canons, espases… i amb ell la tempestuosa Simfonia en sol m de J.A.Hasse, considerat en vida com un dels  ompositors més importants d’òpera del seu temps I de la música genial  ‘aquests autors passem al  lassicisme de W.A.Mozart amb la seva obra de joventut Divertiment en Fa i la genial partitura de L.Boccherini, Música Nocturna dels carrers de Madrid, on agafa com a  inspiració l’alegria i el bullici de les nits de Madrid amb les campanes cridant a l’oració, els balls populars dels joves, el so de les vielles dels cecs fins que els soldats toquen a retreta.

I per acabar amb una música plena d’una energia en estat pur els sons hongaresos i del Caucas amb les músiques de Z.Tsintsadze i J.Brahms