Tosca de Puccini

Tosca ens mostra les millors característiques de la composició pucciniana i la seva capacitat per saber aportar en cada moment el necessari, i esdevenir únic en referencia al lluiment vocal y escènic dels cantants.

És considerada una de les òperes més representatives del repertori verista italià (estil realista-naturalista) de la segona meitat del segle XIX i principis del XX, per la seva intensitat dramàtica, amb escenes genialment impactants com el “Te Deum” del Cor mixte i el Baró Scarpia del final del primer acte, i per albergar algunes de las aries més belles i emocionants del repertori, com el “Vissi d’arte” de la protagonista femenina Floria Tosca, del segón acte, o el “E lucevan le stelle” del protagonista masculí Mario Cavaradossi, al tercer acte i últim de l’obra.

L’argument combina amor, intriga, violència, passió i mort. Juntament amb Madama Butterfly i La Bohème, integra el trio d’òperes més cèlebres de Puccini. L’acció transcorre a Roma, el 14 de juny de 1800, quan Napoleó venç als austríacs comandats pel general Michael von Melas, a la batalla de Marengo.

Floria Tosca, Chunqing Zhang, Michelle Francis Cook
Mario Cavaradossi, Sergi Giménez, Carlos Cremades
Barone Scarpia, Alberto Cazes
Sagrestano, Joan Garcia Gomà
Cesare Angelotti, Antonio Fajardo
Spoletta, Emili Gispert
Sciarrone, Ariel Seras
Carceriere, Guillem Batllori
Pastore, Mar Esteve
Orquestra de Cambra Terrassa 48
Xavier Puig, direcció musical

Gabriela Zabala, direcció Cor Novaria
Marta Mateu, direcció Coral infantil Orfeó Badaloní-Jungfrau
Jesús Fernández, direcció escènica
Rafató Teatre, vestuari i atrezzo