“Tornarem”

Acte en quatre blocs.

Centenars de maletes, en tant que símbol de tots els exilis i migracions, seran les protagonistes d’un acte estructurat en quatre blocs. El primer lligarà dos centenaris: el de la vaga de La Canadenca i el del naixement del poeta Joan Brossa.

A continuació, l’espectacle recordarà, a través dels textos de Teresa Pàmies, el 80è aniversari del gran exili republicà després de la Guerra Civil. En el tercer bloc, les paraules de Neus Català serviran com a fil conductor per homenatjar els migrants i refugiats de tots els temps, fins arribar a l’actualitat.

Finalment, el quart bloc comptarà amb el testimoni dels presos i exiliats polítics i commemorarà el centenari del naixement de l’escriptor i polític Fèlix Cucurull. L’acte es tancarà amb la interpretació del cant dels Segadors a càrrec del Cor Jove Nacional de Catalunya i la Coral Sant Jordi conjuntament.

A l’espectacle hi participaran, a través d’interpretacions musicals i lectures de textos amb les veus dels actors Sílvia Bel i Lluís Soler; l’Orquestra de Cambra Terrassa 48; la Coral Sant Jordi, la coral In Crescendo; el grup musical Lax’n Busto; els cantants Alba Carmona, Miquel Gil, Marina Rossell, Fèlix Cucurull, Ju, Gemma Humet, Joan Rovira i la ballarina Sol Picó. La direcció musical anirà a càrrec de Xavi Lloses.