Medea

R. Lamote de Grignon
Suite a l’antiga
E. Toldrà
Quartet per l’art
J. Manén
Medea
J. Manén
Sardana
 
Susana Garachana, actriu
Daniel Blanch, piano
Juan de la Rubia, orgue

Aquest 2021 farà 50 anys de la mort d’un dels grans músics catalans: Joan Manén. Nascut el 1883 fou considerat en l’època tot un nen prodigi. Gires per Llatinoamèrica i Europa de ben jovenet el portaren a estar reconegut com un dels grans virtuosos del violí, arribant a tocar a duo amb noms com E. Granados, P. Casals, C. Saint-Saens i A. Dvorak.
Tocava amb un violí que havia sigut propietat de F.Mendelssohn i for el primer violinista que enregistrà sencers els concerts de Beethoven, Bruch i Mendelssohn. Estimat i odiat alhora per la societat del moment no fàcil d’equilibrar en ple règim franquista, la seva importància no està sols en el fet de l’instrument, sinó també en un munt de bona música que deixà escrita.

I per tal de recordar aquest gran músic català hem recuperat, juntament amb l’Associació Joan Manén, una de les seves obres oblidades: el monodrama Medea.

Un concert on la música de J. Manén estarà acompanyada pels sons de dos altres grans compositors catalans: R .L. de Grignon i E. Toldrà.