L’OCT48 convida a: Xavier Puig

PROGRAMA

Estònia
Five pieces for strings
Heino Eller
Suècia
Serenate sobre melodies Sueques
Max Bruch
Lituània
Voices, Simfonia per a cordes
Péteris Vasks

Xavier Puig, director
Quim Térmens, concertino

Orquestra de Cambra Terrassa 48

Un viatge a les olors i sons del Bàltic. 

Encetem nou projecte anual per encetar també una nova temporada: convidar persones a dirigir un programa de l’OCT48. I per començar ningú millor que en Xavier Puig, una de les batutes més impressionants del país, i amb qui l’OCT48 ja ha col··laborat nombroses vegades i el sent com un més de la família.

El programa escollit també és una declaració d’intencions «marca OCT48». Tres obres escrites per a cordes per part de compositors que a casa nostra encara no es coneixen prou però són referents en els seus països. Una música que ens atraparà des del primer moment i ens transportarà a visions sonores i musicals escrites al voltant del Bàltic.

El lirisme romàntic de l’estonià Heino Eller, violinista i gran pedagog, ens donarà unes primeres cinc petites impressions sonores del Bàltic. D’aquí passarem a una de les obres més tardanes del gran compositor alemany Max Bruch i inspirada en melodies populars de Suècia on podrem descobrir la seva afició a les melodies senzilles i a l’entusiasme que posava en l’estudi i utilització de les cançons populars de diferents indrets.

I un final de concert amb una obra impressionant: la Simfonia per a cordes «Voices» del letó Péteris Vasks. Una partitura que juga a l’extrem amb les sonoritats de la corda i que de segur ens remenarà per tots els racons. Una obra que no cal definir-la, sols escoltar-la i deixar que ens transporti per tot el nostre món interior.