Festival d’Estiu 2023

La Seu d’Ègara és el conjunt arquitectònic més important de la ciutat de Terrassa, ciutat on és resident l’OCT48, i una de les joies del romànic català.

En aquest marc incomparable és on l’OCT48, juntament amb la Regidoria de Cultura de la ciutat i el Bisbat de Terrassa, realitza el seu Festival d’Estiu. Un festival que va arrelant pas a pas i va sent un marc de referència de la música escrita per a orquestra de corda a la vegada que un punt de trobada cultural i social en els estius terrassencs i de la comarca.

Uns programes que ofereixen divulgació i investigació, interacció i apropament amb el públic i una diversitat musical amb programes que combinen diferents estils com a elements essencials par apropar el fet musical en la seva globalitat i que va arrelant a la ciutadania.

Onzena edició del Festival d’Estiu Seu d’Ègara. Està dit ben ràpid, però veure com una proposta musical i cultural va arrelant és tot un plaer. Un projecte iniciat l’estiu del 2013 i dedicat a la música escrita per a orquestra de cordes, un festival únic.En aquesta edició del 2023 hem preparat una setmana plena de propostes de concert i activitats que esperem ens envolti de música en tots els sentits possibles. Tres concerts els dies 13, 14 i 15 amb tres centres ben clars: el violí d’Antonio García Egea, la música tradicional del nostre planeta Gaia i Maika Makovski.

Però per anar fent boca abans d’aquests concerts i poder aproximar la música a la nostra societat tenim quatre activitats durant la setmana: la conferència inaugural a càrrec de Joan Vives, un Tastet de Festival just després d’un bon sopar, poder portar i compartir música amb els nostres avis i per als més menuts tot una història explicada amb el so del violí.

xifestivalestiu-1