De Follies i Danses

Quim Térmens,
concertino i director

Orquestra de Cambra Terrassa 48

Músiques que han fet moure la humanitat, acompanyades pels sons que captivaren Europa.

Quin és l’orígen de la música? Gran pregunta i evidentment sense una resposta absoluta. Però una de les seves possibilitats està en la seva relació amb la dansa. I és un fet evident que molta música ens porta a deixar anar el cos, alliberar el nostre moviment.

Des de l’orígen de la humanitat ha existit aquesta relació i moltes vegades amb uns cànons musicals concrets que portaven a una tipologia de ball concret.

A totes les cultures i civilitzacions hi és, però també cal observar-ne un fet: el punt on aquestes músiques deixen de relacionar-se amb el ball per passar a ser sols escoltades tot i mantenir l’essència dels balls que acompanyaven.

I aquest és el fil conductor del programa. Agafant com a partida la música utilitzada a tot Europa pel seu ball més famós, La Follia, ens mourem per danses italianes del Renaixement, polques, valsos, schottis, balls de Transilvània, balls jueus….fins a tornar al mateix lloc: altre vegada a La Follia, però aquesta vegada vista des del punt de vistaactual per la compositora Michi Wiancko.

PROGRAMA:

La Follia – Domenico Gallo
Ancient Airs and Dances – Ottorino Respighi
Five Dances for Strings – Matthew Curtis

Dancing Suite

Danses de Transilvània – Sandor Veress
Danses del Nord – Danish Quartet
Danses d’Israel – Jan Van der Roost

La Follia – Michi Wiancko