Carregant Concerts

« Tots els Concerts

  • Aquest Concert ja ha passat.

Festival d’Estiu Seu d’Ègara – Vivaldi: Glòria a la Pietà

juliol 18 - 22:00

€14

El cant de Le Figlie di Choro

Un dels grans atractius de la Venècia del XVIII era poder assistir algun dels concerts quees feien en els Ospedale. Una meravella musical que captava visites de tot Europa i que, tal com ha quedat escrit en nombroses cròniques, deixava extasiat a tota persona que escoltava.

Noies tocant i cantant rere reixes, dirigides i educades en la música pels millors noms del moment. Grans instrumentistes i compositors ocuparen els càrrecs de mestres i directors musicals dels Ospedale, treballant amb unes noies que la majoria eren orfes: le figlie di choro.
I en un dels principals Ospedale hi treballà Antonio Vivaldi. Però, si anem una mica més enllà, podem arribar a ser conscients que una gran part de la producció musical de Vivaldi la va escriure per a aquestes noies, tal com ha quedat en les anotacions del propi Vivaldi en les seves partitures tot indicant qui cantava o tocava.
Potser el més curiós en el moment de gratar el tema és descobrir que grans obres corals que ens han arribat per a cor mixt en realitat van ser escrites per a les veus d’aquestes noies. Us proposem un viatge per apropar-nos a la seva sonoritat original, tot un apropament a la realitat.
Per Adriana, Maddalena, Anna Maria, Angeleta, Bernardina, Dianora, Fortunata, Santina, Pellegrina, Lucietta, Prudenza, Annetta, Chiaretta, Apollonia, Candida, Giovanna…

Programa

A.Vivaldi – Leatatus Sum RV 607
A.Vivaldi – Simfonia RV 134 en mi m
A.Vivaldi  – Credo RV 591
A.Vivaldi –  L’Olimpiade, Sinfonia RV 725
A.Vivaldi –  Glòria RV 589

Cor Infantil Amics de la Unió
Orquestra de Cambra Terrassa 48
Jordi Casas i Bayer, direcció


Preu per concert 14€
Abonament pels 3 concerts – 30€

Mostra els detalls

Data:
juliol 18
Hora:
22:00
Cost:
€14
Categories d'Concert:
,

Organitzador

Ajuntament de Terrassa

Local

Seu d’Ègara
Carrer de la Rectoria, 16
Terrassa, Barcelona 08222
+ Mapa de Google